cosmetica caini

Cosmetica

spalat cainiTunsul
Tunsul cainilor tine, in principal, de rasa, Cei cu parul in crestere continua, precum Poodle, Shih Tzu sau Bichon, ar trebui tunsi la cel mult doua luni, in functie de cat de repede le creste blana. Cei cu parul mai scurt, pot fi tunsi mai rar. Tunsoarea are un rol igienic si estetic, in principal. Igienic pentru ca patrupedul va fi mai usor de curatat si nu va mai lasa par in urma lui, iar estetic pentru ca se inlatura ghemotoacele, iar blana arata mai bine si e mai usor de intretinut. Totusi, este bine sa evitati tunsorile pe timpul verii. Blana are rol de izolare impotriva caldurii si protejeaza animalul de arsurile solare.

 

cat groomingIn general, se spune ca pisica are grija singura de blana ei. Totusi, tunderea blanii are mai multe avantaje, atat pentru ea, cat si pentru stapan. Primul ar fi ca nu mai lasa par in urma ei, nici pe canapea, nici pe covor, si nici pe hainele tale. In plus, scapi de periatul blanii, care ar trebui sa aiba loc zilnic, deci nu te vei mai chinui sa desfaci ghemotoacele. Pentru ea, o blana scurta inseamna mai putin par inghitit, iar asta reduce episoadele in care parul se strange in stomac si creeaza blocaje.

 

Taierea unghiilor
Cele mai multe animale de companie au nevoie de o ingrijire lunara a unghiilor. Frecventa poate sa difere, insa, in functie de rasa si de cat de multa miscare face. Procedura este indicata pentru cainii si pisicile care locuiesc in casa, nu si pentru cele care stau in curte, intrucat unghiile acestora se tocesc natural de la activitatile pe care le desfasoara. Pentru animalele din casa, procedura este recomandata ca sa nu deformeze labutele si sa nu aiba probleme la mers. Avem toata grija ca unghiile sa nu fie taiate prea scurt, pentru ca asta poate provoca dureri animalului.

curatat urechiCuratatul urechilor
Urechile animalelor sunt un adevarat magnet pentru bacterii si microorganisme. De aceea, este recomandat sa fie curatate in fiecare seara. Chiar daca faci asta, tot se poate intampla ca animalul de companie sa aiba depuneri de mizerie urat mirositoare in urechi, care sa nu se curete usor. Acolo intervenim noi, cu solutii speciale pentru igiena urechii si cu medicamentatia potrivita, pentru a inlatura orice urma de disconfort al patrupedului.

Ce spun altii despre acest articol?(2 comentarii)

 1. adina mihaila
  decembrie 26, 2016

  Buna ziua,

  M-ar interesa pretul pentru un pachet complet – spalare, tuns, unghii pentru un catel de talie medie – 9 kg. Multumesc.

 2. Daniela
  martie 12, 2017

  Buna seara,am un bișinel de 1 an și2 luni,asi dori un tuns dar fără să il tranchilizati,, preț! Mulțumesc!

Lasa un comentariu